4 oktober 2020 – Buddy Obstacle Run (BRONKHORST)

NIEUW Najaarseditie Bronkhorst 4 oktober 2020!

In een prachtig natuurgebied in de gemeente Bronkhorst en nabij Doetinchem, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run najaarseditie! In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk gebouwd en uitdagend.  De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van Camping Jena met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks.  Deze Buddy Obstacle Run kent drie afstanden; voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers het 3,5 km parcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen is er een 6 km parcours. En voor de echte die hard sportievelingen is er de 11 km.

Weten of jij kan meedoen? Klik hier voor meer detailinformatie. De informatie van Zutphen is precies hetzelfde als die voor Bronkhorst. Gehandicapte deelnemers kunnen – nadat het inschrijfproces via deze link succesvol is doorlopen en de betaling is ontvangen meedoen aan de 3 km of 6 km. De gehandicapte deelnemers worden begeleid door één of meerdere buddy’s vanuit de organisatie. Opgave kan individueel, maar ook in groepen. Bij inschrijving als groep start de groep gezamenlijk mits de groep groter is dan 50 personen.

De eerste editie belooft spectaculair te worden. Zo komen er maar liefst 38 uitdagende hindernissen waarbij er ook speciaal ontwikkelde hindernissen komen die geschikt zijn om met een rolstoel te nemen!

Met dit evenement in Bronckhorst vragen wij in samenwerking met het Zeldzame Ziekten Fonds ook aandacht voor jonge kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (samen IBD genoemd). In Nederland treft deze ernstige darmziekte jaarlijks ongeveer 75 heel jonge kinderen. Hun prognose is veel slechter dan bij oudere kinderen en volwassenen met deze ziekte. Omdat hun ziekte lastig is vast te stellen wordt behandeling vaak laat gestart. En door gebrek aan passende medicatie lopen jonge patiënten bovendien een groter risico op ernstige complicaties, verwijdering van delen van de darm en aanleg van een stoma. Ook is regelmatig kijkonderzoek noodzakelijk vanwege extra risico op darmkanker. De bestaande medicatie kent bij hen extra veel bijwerkingen, waaronder infecties, allergische reacties en zelfs lymfklierkanker. Kortom, deze kinderen hebben een veel lagere kwaliteit van leven en dat willen en kunnen we veranderen!

Meer informatie over kaartverkoop volgt z.s.m. via onze vernieuwde website. Naar verwachting zullen de kaarten vanaf eind maart 2020 beschikbaar zijn. Ook vanaf dan is het mogelijk een sponsorteams aan te maken voor de ziekte Crohn.