Gezinsportret in Coronatijd

NIEUW Coronacrisis en het gezin

Wat is de impact van het COVID 19 virus op jouw gezinsleven? In de volgende portretten vertellen ouders van kinderen met een beperking hun verhaal. Wij vinden het belangrijk om deze gezinnen in deze bijzondere en voor hun moeilijke tijden een gezicht te geven. Met dank aan fotograaf Eddy Boerman. De verhalen van Cas en Mees vind je hieronder, meer verhalen volgen.

Het verhaal van Cas

“Als alles om je heen wegvalt, alles wat jou duidelijkheid geeft in dit leven, dan is dat hard werken. Voor Cas maar ook voor iedereen binnen het gezin.
Veel vragen, slecht slapen, verdrinken in rituelen, zien wat er óók niet kan, nóg meer vragen. Samen fietsen geeft invulling aan de dag, en rust!
Nog steeds is alles anders. We pakken weloverwogen dingen weer op, tot alles weer zal zijn zoals het was.”

Het verhaal van Mees

“Toen Corona uitbrak waren wij, Mees, Hanneke (ambulant begeleidster) en ik (moeder van Mees, Roos en Liam), op Curaçao. Mees zou daar Dolfijn ondersteunende therapie gaan volgen. Dat heeft Mees eerder al erg veel gebracht. De rest van ons gezin (Bert, Liam en Roos en vriendin) zou een paar dagen later komen. Helaas ging dat feest niet door, omdat het luchtruim op slot ging. Wij werden een paar dagen later gerepatrieerd. Een enorme teleurstelling!

De eerste periode was vooral erg spannend! Mees valt in een risicogroep. De eerste berichten die doorsijpelden gaven namelijk aan dat hulpbehoevende mensen (met bijv. een hersenbeschadiging) achteraan zouden moeten sluiten als er, bij corona, medische hulp nodig zou zijn. Ze zouden dan kijken “Wie er beter is voor de maatschappij”. Dat maakt dat je je al gauw als kluizenaar terugtrekt uit het sociale leven….”