Innovatieplatform editie 2021

Teams van Eligant Lyceum streden om beste hindernis-ontwerp!

Succesvolle

eerste editie!

Omdat jongeren supercreatief zijn organiseerde Battle4kids in de herfst van 2021 voor de eerste keer een ontwerpwedstrijd samen met het Eligant Lyceum. Vier teams met derdejaars studenten die technasiumonderwijs volgen op het Eligant Lyceum deden mee. Zij ontwikkelden innovatieve hindernisontwerpen voor de Buddyun in het kader van het vak Onderzoek& Ontwerpen. Zowel een nieuw ontwerp als een verbetering van een bestaande hindernis vielen in de prijzen! Ook in 2022 wordt deze ontwerpwedstrijd georganiseerd, volg deze link voor meer informatie over de wedstrijd!

Winnende ontwerpteams

Alle vier de teams worden zeer gewaardeerd voor hun enthousiaste deelname aan de wedstrijd! Elk team stuurde een afvaardiging naar de Buddyrun Bronkhorst om zelf te ervaren en te zien hoe deelname aan een hindernisloop gaat. Zij bestudeerden de manier waarop hindernissen werden genomen, zowel door gehandicapte als niet gehandicapte deelnemers. Dat leverde vier ontwerpen op met de volgende winnaars:

Christiaan en Josalien wonnen met hun aanpassing van een bestaande hindernis. Een mooie combinatie waarin inclusie optimaal is verwerkt! Tussen bestaande horden bouwden zij een wiebelig pad waarlangs deelnemers ook horden moeten overwinnen, en waarnaast buddies hen eventueel kunnen bijstaan.

Coen, Sami, Oliver en (niet op de foto) Siebren ontwierpen een nieuwe hindernis die feitelijk twee hindernissen inéén is. Deelnemers moeten er overheen, maar verderop in het parcours keren ze terug voor een kruising onderlangs (of andersom natuurlijk, haha) ! Bovendien is er keuze uit moeilijkheidsgraden bij het passeren. Innovatief, dit winnende team!