Obstacle trainingen voor kinderen met een beperking

Obstacle trainingen voor kinderen met een beperking

 

Hoe gaaf is dat? Eindelijk is er een trainingslocatie beschikbaar voor kinderen met een beperking die willen proeven aan de obstacle sport. Het is mogelijk: trainen voor de Buddy Obstacle Run of doorstromen naar een survivalvereniging/OCR. Onder begeleiding van professionele trainers – die gewend zijn om met kinderen met een beperking te werken – bieden een op maat gerichte training aan. Want het motto is iedereen kan meedoen.

In samenwerking met jeugdzorgaanbieder Den Besselder in Halle heeft Battle4kids een vaste trainingslocatie ingericht voor kinderen met een beperking. Op deze locatie staan diverse hindernissen en een complete hindernisbaan die volledig zijn aangepast voor kinderen met een beperking tot 16 jaar.  Alle kinderen – ongeacht hun beperking – kunnen een trainingsprogramma volgen. Ook met een rolstoel kunnen de Johan Cruyff foundation G-brug, de quarterpipe, de waterbalance en de wip wap worden overwonnen!

WIE ZIJN DE TRAINERS?

De kinderen staan onder begeleiding van professionele trainers, o.a. Lars Timmer, Marc Hoffman en Arjan Sprukkelhorst. Het is mix van twee werelden: de obstaclewereld en survivalwereld, waardoor optimaal gewerkt kan worden aan de trainingsdoelen. En niet onbelangrijk: de trainers zijn bekend met het begeleiden van kinderen met een beperking.

Lars Timmer, Personall Fit

“Het beste project om aan te werken ben je zelf”

Marc Hoffman

“Omdat een handicap geen beperking hoeft te zijn”

Arjan Sprukkelhorst

“Ieder kind heeft recht op plezier in sport”

DOELEN TRAININGSPROGRAMMA

  • Plezier maken en bewegen!
  • Trainen voor een obstacle run; bijvoorbeeld buddyrun.nl obstacle run.
  • Oefenen met jouw buddy op techniek
  • Vergroten van het zelfvertrouwen en zelfstandigheid
  • Doorstromen naar een reguliere sport zoals survivalvereniging of OCR aanbieders 

TRAININGSPROGRAMMA

Maak kennis met de obstacle sport en volg een introductie-les. Bepaal dan samen de trainers de vervolgstappen. Kies bijvoorbeeld voor 5 weken trainingsaanbod van 1 uur met een optie om dit nog een keer te verlengen met 5 weken. Formuleer één of meerdere doelen en de trainers helpen jou om je doel te behalen. Wil je samen met een gezinslid trainen geef dit dan door. Alle varianten zijn mogelijk, het gaat om maatwerk. We streven hierbij naar trainingsdagen waarin ongeveer drie groepen kort na elkaar training krijgen. Een groep kan ongeveer 8 tot 10 personen zijn. Meld je dus snel aan.

VOOR WIE?

De trainingen zijn voor kinderen met een beperking t/m 16 jaar. Dit kan in groepsverband via jouw vereniging/instelling en/of school, maar ook individuele training is mogelijk. Voor individuele training geldt wel dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn om een groep te vormen. Ook is het mogelijk dat gezinsleden van een kind met een beperking komen trainen om zo kennis te maken met de sport.

WANNEER?

Voor de kinderen die zaterdag of zondag verblijven bij Den Besselder wordt een trainingsprogramma aangeboden. In overleg kan je ook van buitenaf instromen in deze groepen, als de groepsgrootte en de aard van de beperking het toelaten. Dit zal meestal gaan om individuele aanmeldingen. Voor kinderen die niet verblijven op Den Besselder kunnen de trainingsblokken op maandag of vrijdag of op woensdagochtend worden aangeboden. De indeling hiervan vindt in overleg plaats en is ook op basis van beschikbaarheid.

KOSTEN

De kosten zijn maatwerk en zijn mede afhankelijk van de grootte van de groep, frequentie van de training, de vereiste begeleiding en de uitstroomdoelen. Ons uitgangspunt is om kostendekkend te werken en de drempel laag te houden om te kunnen sporten. Vraag naar de mogelijkheden. Bij toekenning van een fonds of andere gelden zullen de trainingen – exclusief vervoer – gratis worden aangeboden aan de deelnemers die zich hebben aangemeld.

OVERIGE INFORMATIE EN CONTACT

Vragen of interesse in een trainingsprogramma? Informeer dan naar de mogelijkheden door ons een mail te sturen (zie contactpagina) o.v.v. Obstacle trainingen voor kinderen met een beperking!
Op de trainingslocatie zijn voorzieningen zoals wc’s en douches aanwezig. Buddy’s kunnen hier ook trainingen volgen. Hiervoor wordt momenteel een trainingsprogramma ontwikkeld. Zodra dit gereed is wordt de website aangepast en zullen wij dit ook kenbaar maken via onze social media kanalen.

Partners: