Innovatieplatform editie 2022

Teams van Eligant Lyceum strijden weer om beste hindernis-ontwerp

Van idee naar
werkelijkheid!

Voor de Buddyruns zoekt Battle4kids naar nieuwe verrassende hindernissen. Omdat jongeren supercreatief zijn organiseert Battle4kids samen met het Eligant Lyceum in Zutphen een ontwerpwedstrijd, zie hier het resultaat van de eerste editie vorig jaar. Dit werd een succes om te herhalen, dus in 2022 streden wederom Technasium-leerlingen om het beste ontwerp of de beste ontwerp-aanpassing op een bestaande hindernis.

Ontwerpteams van het Eligant Lyceum

De winnaars in 2022 werden op 16 november bekend gemaakt. De strijd ging tussen drie teams. Winnaars Iris, Tristan, Aron en Terra pasten de RABO Wall aan met een glijbaan aan de achterkant, die eindigt in een schuimbad. De jury was unaniem over dit ontwerp en vond dat er goed was nagedacht over uitvoerbaarheid, beleving en fun-factor.

Met informatie van ervaringsdeskundigen en een aantal kaders gaan elk jaar groepjes leerlingen van het Eligant Lyceum als teams aan de slag met hun eigen ideeën. De ontwerpteams kunnen hun idee laten toetsen bij onze experts en vervolgens weer verder met verbeteren.

Een jury bestaande uit Buddyrun experts beoordeelt de uiteindelijke ontwerpen. De teams kunnen hun idee toelichten met een presentatie. Vervolgens bepaalt de jury welk ontwerpteam wint!

Met het winnende team wordt onderzocht hoe het ontwerp kan worden gerealiseerd. Hoe dat precies gaat lopen wordt nog uitgewerkt, maar er is al veel belangstelling voor hulp bij de realisatie! Houdt onze socials in de gaten, want de werkzaamheden voor de winnende ontwerpen van vorig jaar zijn in volle gang.

Het Eligant Lyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Op het Eligant Lyceum kun je kiezen. Je bepaalt voor een deel zelf wat jij wilt leren en naar welke lessen je gaat. Dat werkt motiverend, want je kunt jouw talenten optimaal inzetten! Iedere leerling heeft een persoonlijke coach die helpt bij het maken van de goede keuzes en bij het plannen. Binnen het Eligant Lyceum wordt het vak Onderzoek & Ontwerpen gegeven. Dit gebeurt in het technasium. Slimme technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, ook (of juist) in branches als de zorg en de groene sector. Er blijft grote behoefte aan duurzame en innovatieve oplossingen. Daar zijn goed opgeleide mensen voor nodig. Het technasiumonderwijs stoomt havo- en vwo-leerlingen klaar tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische studies. Dit gebeurt in samenwerking met echte opdrachtgevers, bedrijven van buiten de school. Zij hebben een vraag of opdracht waar de leerlingen mee aan de slag gaan.

Spelregels

De algemene criteria zijn: inclusie is mogelijk, de samenstellende bouwdelen zijn makkelijk te transporteren, de hindernis is een veilige constructie, en is gemaakt van duurzaam materiaal. Verder kunnen er bijzondere criteria zijn, zoals geschiktheid voor blinde deelnemers of juist voor meervoudig gehandicapten. Dit vraagt dus inlevingsvermogen! Gelukkig is er de hulp van deskundigen die de ontwerpteams op weg helpen.

Deskundige hulp

De ontwerpteams krijgen hulp van ervaringsdeskundige Rick Urban van Urban Sky.
.

Rick Urban

Rick Urban

Leverancier Hindernissen en ervaringsdeskundige op haalbaarheid hindernis

Uiteraard houden wij jullie via onze social media op de hoogte van de wedstrijd!