Obstacle trainingen voor jongeren met een specifieke behoefte en/of beperking

Hoe
gaaf
is dat?

Eindelijk is er een trainingslocatie beschikbaar voor jongeren​ met een beperking die willen proeven aan de obstacle sport. Het is mogelijk: trainen voor de Buddy Obstacle Run of doorstromen naar een survivalvereniging/OCR. Onder begeleiding van professionele trainers – die gewend zijn om met jongeren met een beperking te werken – bieden een op maat gerichte training aan. Want het motto is iedereen kan meedoen.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Halle
Heurneweg 2,
7025 CM Halle

heeft Battle4kids een trainingslocatie ingericht voor jongeren met een beperking. Op deze locatie staan diverse hindernissen en een complete hindernisbaan die volledig zijn aangepast voor jongeren met een beperking. Alle jongeren – ongeacht hun beperking – kunnen een trainingsprogramma volgen. Ook met een rolstoel overwin je de Johan Cruyff foundation G-brug, de quarterpipe, de waterbalance en de wip wap!

WIE ZIJN DE TRAINERS?

De
jongeren​
staan

onder begeleiding van professionele trainers, o.a. Lars Timmer, Marc Hoffman en Arjan Sprukkelhorst.
Het is mix van twee werelden: de obstaclewereld en survivalwereld, waardoor optimaal gewerkt kan worden aan de trainingsdoelen.
En niet onbelangrijk: de trainers zijn bekend met het begeleiden van jongeren met een beperking.

Lars Timmer

Lars Timmer

Personall Fit

“Het beste project om aan te werken ben je zelf”

Arjan Sprukkelhorst

Arjan Sprukkelhorst

“Ieder kind heeft recht op plezier in sport”

Marc Hoffman

Marc Hoffman

“Omdat een handicap geen beperking hoeft te zijn”

Femke Berendsen

Femke Berendsen

Rico van de Veld

Rico van de Veld

​”marinier van beroep”

DOELEN TRAININGSPROGRAMMA

  • Sporten, plezier maken en bewegen!
  • Trainen voor een obstacle run; bijvoorbeeld buddyrun.nl
  • Oefenen met jouw buddy op techniek
  • Doorstromen naar een reguliere sport zoals survivalvereniging of OCR aanbieders

TRAININGSPROGRAMMA

Maak
kennis
met

de obstacle sport en volg een introductie-les. Bepaal dan samen met de trainers de vervolgstappen. Kies bijvoorbeeld voor 5 weken trainingsaanbod van 1 uur met een optie om dit nog een keer te verlengen met 5 weken.
Formuleer één of meerdere doelen en de trainers helpen jou om je doel te behalen. Wil je samen met een gezinslid trainen geef dit dan door. Alle varianten zijn mogelijk, het gaat om maatwerk. We streven hierbij naar trainingsdagen waarin ongeveer drie groepen kort na elkaar training krijgen. Een groep kan ongeveer 8 tot 10 personen zijn. Meld je dus snel aan.

VOOR WIE?

De
trainingen
zijn

voor kinderen met een beperking t/m 16 jaar of kinderen of jong volwassenen t/m ongeveer 26 jaar.
Dit kan in groepsverband via jouw vereniging/instelling en/of school, maar ook individuele training is mogelijk. Voor individuele training geldt wel dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn om een groep te vormen. Ook is het mogelijk dat gezinsleden van een kind met een beperking of specifieke behoefte komen trainen om zo kennis te maken met de sport.

 

 

WANNEER?

Voor
de
jongeren

die op de oneven weken op zaterdag of zondag verblijven bij Den Besselder wordt een trainingsprogramma aangeboden. Van buitenaf kun je instromen in deze groepen, als de groepsgrootte en de aard van de beperking het toelaten.
Voor (groepen) kinderen die niet verblijven op Den Besselder kunnen instromen op de trainingsblokken op de on, – of even weken op zaterdag en/of zondag van 10.00 uur t/m 13.00 uur. Zie trainingsschema voor wanneer het mogelijk is. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een gratis plekje. Op andere data zijn nog voldoende plekken vrij.
In overleg zijn de maandag, vrijdag of op woensdagochtend beschikbaar voor groepen kinderen. De indeling hiervan vindt in overleg plaats en is ook op basis van beschikbaarheid​.

Trainingsschema Obstacle trainingen

Trainingsschema Obstacle trainingen

KOSTEN

De kosten
zijn
maatwerk

en zijn mede afhankelijk van de grootte van de groep, frequentie van de training, de vereiste begeleiding en de uitstroomdoelen. Ons uitgangspunt is om kostendekkend te werken en de drempel laag te houden om te kunnen sporten.
Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

OVERIGE INFORMATIE EN CONTACT

Vragen
of
interesse

in een trainingsprogramma? Informeer dan naar de mogelijkheden door ons een mail te sturen (zie contactpagina) o.v.v. Obstacle trainingen voor kinderen met een specifieke behoefte en/of beperking!
Op de trainingslocatie zijn voorzieningen zoals wc’s en douches aanwezig. Buddy’s kunnen hier ook trainingen volgen. Hiervoor wordt momenteel een trainingsprogramma ontwikkeld. Zodra dit gereed is wordt de website aangepast en zullen wij dit ook kenbaar maken via onze social media kanalen.

Partners: