Obstacle trainingen voor jongeren met een specifieke behoefte en/of beperking

Hoe
gaaf
is dat?

De eerste beelden van onze nieuwe trainingslocatie. Sinds 9 april 2022 worden hier trainingen verzorgd voor jongeren​ met een beperking die willen proeven aan de obstacle sport. Zij kunnen trainen voor de Buddy Obstacle Run of voor doorstroming naar een survivalvereniging/OCR. Onder begeleiding van professionele trainers – die gewend zijn om met jongeren met een beperking te werken – bieden we een op maat gerichte training aan. Want het motto is iedereen kan meedoen.

 

Laan naar Eme 97,
Zutphen

Hier is onze nieuwe trainingslokatie! Na een mooie start in Halle zijn wij geland op een prachtig centraal gelegen plek in Zutphen, naast voetbalvereniging Be Quick. Hier realiseerde Battle4kids dankzij haar partners een trainingslocatie voor jongeren met een beperking. De hindernissen in ons trainingsparcours zijn volledig aangepast, zodat hier alle jongeren – ongeacht hun beperking – een trainingsprogramma kunnen volgen. Ook met een rolstoel overwin je de Johan Cruyff foundation G-brug, de quarterpipe, de waterbalance en de wip wap!

WIE ZIJN DE TRAINERS?

Onder
begeleiding​
van

o.a. professioneel trainer Lars Timmer en Arjan Sprukkelhorst worden de jongeren getraind.
Het is mix van twee werelden: de obstaclewereld en survivalwereld, waardoor optimaal gewerkt kan worden aan de trainingsdoelen.
En niet onbelangrijk: de trainers zijn bekend met het begeleiden van jongeren met een beperking.

Lars Timmer

Lars Timmer

Personall Fit

“Het beste project om aan te werken ben je zelf”

Arjan Sprukkelhorst

Arjan Sprukkelhorst

“Ieder kind heeft recht op plezier in sport”

Femke Berendsen

Femke Berendsen

Richard Kalksma

Richard Kalksma

DOELEN TRAININGSPROGRAMMA

  • Sporten, plezier maken en bewegen!
  • Trainen voor een obstacle run; bijvoorbeeld buddyrun.nl
  • Oefenen met jouw buddy op techniek
  • Doorstromen naar een reguliere sport zoals survivalvereniging of OCR aanbieders

TRAININGSPROGRAMMA

Maak
kennis
met

de obstacle sport en volg een introductie-les. Bepaal dan samen met de trainers de vervolgstappen. Kies bijvoorbeeld voor 5 weken trainingsaanbod van 1 uur met een optie om dit nog een keer te verlengen met 5 weken.
Formuleer één of meerdere doelen en de trainers helpen jou om je doel te behalen. Wil je samen met een gezinslid trainen geef dit dan door. Alle varianten zijn mogelijk, het gaat om maatwerk. We streven hierbij naar trainingsdagen waarin ongeveer drie groepen kort na elkaar training krijgen. Een groep kan ongeveer 8 tot 10 personen zijn. Meld je dus snel aan.

VOOR WIE?

De
trainingen
zijn

voor kinderen met een beperking t/m 16 jaar of kinderen of jong volwassenen t/m ongeveer 26 jaar.
Dit kan in groepsverband via jouw vereniging/instelling en/of school, maar ook individuele training is mogelijk. Voor individuele training geldt wel dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn om een groep te vormen. Ook is het mogelijk dat gezinsleden van een kind met een beperking of specifieke behoefte komen trainen om zo kennis te maken met de sport.

 

 

WANNEER?

9 april 2022

startte het trainingsschema. Kijk in het schema hieronder en neem contact op, want vele plekken zijn al gevuld!
In overleg zijn de zaterdag, vrijdag of op woensdagochtend beschikbaar voor groepen kinderen. De indeling hiervan vindt in overleg plaats en is op basis van beschikbaarheid​.

Trainingsschema Obstacle trainingen

Trainingsschema Obstacle trainingen

WAAR?

Ingang via

ZVV Be Quick

Laan naar Eme 97

Aan de Laan naar Eme 97 is de entree naar ons trainingsveld. Vanaf de ingang van voetbalvereniging Be Quick volg je deze borden:

 

KOSTEN

De kosten
zijn
maatwerk

en zijn mede afhankelijk van de grootte van de groep, frequentie van de training, de vereiste begeleiding en de uitstroomdoelen. Ons uitgangspunt is om kostendekkend te werken en de drempel laag te houden om te kunnen sporten.
Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

OVERIGE INFORMATIE EN CONTACT

Vragen
of
interesse

in een trainingsprogramma? Informeer dan naar de mogelijkheden door ons een mail te sturen (zie contactpagina) o.v.v. Obstacle trainingen voor kinderen met een specifieke behoefte en/of beperking!
Op de trainingslocatie zijn voorzieningen zoals wc’s en douches voorzien. Buddy’s kunnen hier ook trainingen volgen. Hiervoor wordt momenteel een trainingsprogramma ontwikkeld. Zodra dit gereed is wordt de website aangepast en zullen wij dit ook kenbaar maken via onze social media kanalen.

Premium partners: